Communicatie en de verborgen behoeften
Communicatie en de verborgen behoeften

Communicatie en de verborgen behoeften

Vanuit jouw eigen kernbehoeften leer je de invalshoeken van de kernbehoeften herkennen die haaks staan op die van jou. Daarnaast leer je hoe je op die andere invalshoek af kunt stemmen.
Dat kan een andere invalshoek van een collega zijn, iemand van het werk, maar daar stopt het niet bij. Ook in je privéleven, zal je merken, kom je dezelfde tegengestelde kernbehoeften tegen. Ook bij mensen die het dichtst bij je staan.

Dat geeft niet alleen meer mogelijkheden, maar het versnelt ook de herkenning. De herkenning is belangrijk is omdat je met de herkenning ook begrijpt waarom iemand zo anders reageert. Dan heb je een keuze die je eerder niet had. De keuze om jouw manier van praten enigszins aan te passen en even de ‘taal’ van de ander te spreken.

De kernbehoeften die aan de basis staan worden het verborgen deel genoemd.  Je kunt ze ontdekken door naar gedrag te kijken, naar de manier van reageren en naar de wijze van communiceren te luisteren.

1.    De verborgen behoeften

Het verborgen deel zijn de individuele kernbehoeften die ieder mens heeft. De behoeften zijn niet zichtbaar.

2.    Het gedrag

Met de kennis die je in de zelftraining opdoet, wordt het gedrag wat uit de behoefte voortkomt herkenbaar.

3.    De reacties

Ook de reacties die uit de behoefte voortkomen worden herkenbaar.

4.    Communicatie

Hoorbaar is de kernbehoefte in de communicatie. Dat is een sleutel om de ander te bereiken.

Een extra vaardigheid

Wanneer je een ander wilt bereiken, contact wilt leggen, kijk en luister dan met nieuwe kennis naar de ander en ontdek waar hij of zij behoefte aan heeft. Omdat je jouw persoonlijk kernbehoeften kent merk je als vanzelf dat een ander anders reageert als jij zou doen. Met de kennis die je opdoet in de handleiding kun je daar gericht mee omgaan. Die vaardigheid geeft je net dat beetje meer. Een nieuwe vaardigheid om de ander te bereiken door jouw communicatie enigszins aan te passen. Even de ‘taal’ van de ander spreken. Het maakt het niet uit of het een partner is, een kind, familie, vrienden, collega’s klanten. Het zijn allemaal mensen met  kernbehoeften.

132 Reacties

  1. Вы ищете сплит системы в ростове на дону по выгодной цене? Не ищите дальше! У нас есть именно то, что вам нужно.
    В нашем магазине мы предлагаем сплит-системы по непревзойденным ценам. Наш выбор сплит-систем обширен и включает в себя такие ведущие бренды, как samsung, daikin и panasonic. Мы гарантируем, что вы найдете то, что соответствует вашим потребностям и бюджету – http://www.kondicioner-th.ru/kondicioneri/nastennye-split-sistemy/. Процесс установки быстр и прост, поэтому вы сможете наслаждаться прохладным воздухом в кратчайшие сроки. Кроме того, наши опытные техники готовы ответить на любые ваши вопросы или опасения по поводу системы.
    Мы понимаем, что у всех разные потребности в системах кондиционирования воздуха. Именно поэтому мы предлагаем индивидуальные решения, отвечающие вашим индивидуальным требованиям.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *