Medewerker
Medewerker

Medewerker

Medewerker

Het gebruik van het persoonlijk behoeftenprofiel en de handleiding begint, net als bij de sollicitant, met de herkenning is de privésfeer. Partner, ouders, vrienden, kinderen, het komt allemaal voorbij. Daar vallen veel puzzelstukjes.

Antwoorden op de vraag waarom dat contact niet loopt. Waarom iemand zo anders doet en reageert. Zo wordt de eerste kennis opgedaan. Van mensen die iemand goed kent, herinneringen van heeft. Daar begint het mee.

Het is voor een deel een hernieuwde kennismaking met collega’s, klanten en leidinggevenden. Vooral het besef dat van elke kernbehoefte drie groepen mensen zijn kan een impact hebben. Het is dan niet meer hij of zij met dat gedrag, de manier van reageren en de wijze van communiceren, je komt het bij veel meer mensen tegen. O, dat is een moeter. O, dat is een willer. Maar ja, daar zijn er zoveel van. Daardoor kunnen de invullingen die eerder plaatsvonden en de beoordelingen geneutraliseerd worden.

De herkenning van de kernbehoeften heeft nog een effect. De verschillen die er al zijn worden uitgebreid met nog veel meer verschillen. Dat voedt het besef dat ieder mens anders is.