Sollicitant
Sollicitant

Sollicitant

De sollicitant komt binnen en degene die het interview doet heeft hem of haar waarschijnlijk nog nooit eerder gezien en gesproken. Natuurlijk is al veel bekend, anders was de sollicitant niet uitgenodigd. Opleiding, werkzaamheden en werkgevers uit het verleden, leeftijd, geslacht; kortom wie, kennis, kunde en ervaring, het cv.

Alle factoren zijn aanwezig om de geschikte sollicitant op de juiste functie te krijgen. Wat kan er nog fout gaan? Toch kan dan nog achteraf blijken dat het uiteindelijk niet de juiste keuze was en iedereen betaalt hiervoor een prijs. Degenen die bij de sollicitatie betrokken waren zijn teleurgesteld en het geheel kost geld, veel geld.

De functie vraagt bepaalde kernbehoeften, de sollicitant biedt bepaalde kernbehoeften

Wanneer de verschillen en overeenkomsten in kernbehoeften tussen de sollicitant en de werksituatie door het persoonlijk- en het functieprofiel bekend zijn, dan is dat bespreekbaar. Zowel de sollicitant als de werkgever weten waar ze aan beginnen. Verschillen hoeven geen belemmering te zijn. Wel kunnen beide partijen hier aandacht voor hebben en houden. Daarnaast heeft de sollicitant met de persoonlijke cursus de mogelijkheid om met de verschillen om te gaan. Anders dan eerder overkomt het beide partijen niet meer en er is aandacht voor de mens achter de functie.